radosť jesť.

Krémová hokkaido polievka.

Nikdy som si nemyslela, že varenie bude pre mňa radosťou. Ešte keď som bývala pri rodičoch, veľmi rada som piekla hlavne sladkosti. Po svadbe som začala variť, že ozaj variť. Obedy máme ľahké a večeru teplú a varenú. Obľubujeme šaláty na trilión spôsobov a občas si urobíme polievku. Tých viem až 5 – hŕstkovú, šošovicovú, fazuľovú, brokolicovú a hokkaido.

Vonku už aj celkom cítiť jeseň a my sme si ju urobili aj doma. Pálime si voňavé sviečky, vytiahli sme deky a hrubé pyžamá. Zmenili sme aj kúsok jedálniček a zaradili sme viac sezónnych potravín. A jednou z nich je aj tekvica hokkaido. Túto polievku som robila pre manžela prvý krát a bola som milo prekvapená, že mu chutila. 🙂 totiž on nie je polievkový. 😀

21533549_1722705561086406_2114001935_o

na krémovú tekvicovú polievku budeme potrebovať: 

  • 1 tekvicu hokkaido (cca 700g)
  • 2 stredné zemiaky
  • 2 väčšie mrkvy
  • 2 bobkové lístky
  • 2 čl vegety
  • kúsok sušenej bazalky
  • sušený cesnak
  • soľ, čierne korenie, červená paprika sladká
  • voda
  • smotana na varenie (nemusí byť)

21272278_819592944874816_6136968478085550391_n

Tekvicu hokkaido očistíme- nakrájame na štvrtinky, vyberieme jadierka a s menším nožom opatrne orežeme šupku. Pozor na prsty! Očistíme a nakrájame aj mrkvu a zemiaky.  Varíme ich spolu s bobkovými lístkami a vegetou (aj vodou) približne 30 minút.

IMG_3005

Keď budú všetky kúsky zeleniny mäkké pridáme sušenú bazalku, štipku cesnaku, čierneho korenia a papriky. Chvíľu povaríme, odstavíme a všetko pomixujeme pononým mixérom dohladka. SkoroPolievku ochutnáme a podľa potreby dochutíme.

IMG_3050

Podávame s troškou smotany na varenie. a máme hotovo! 

IMG_3098IMG_3079IMG_3068IMG_3099

btw. v celej mojej kuchárskej histórii som ešte nikdy neurobila vývar. 😀

IMG_3073

milé dni majte!

Eva

Reklamy