radosť jesť.

Zdravá bublanina.

viete prečo je bublanina, bublaninou ?

je to preto, lebo pri pečení cesto vybuble okolo ovocia. – také logické 😀

ále určite viete, že milujem jednoduché veci. nie len tie, čo vyzerajú jednoducho, ale aj sa dajú jednoducho vytvoriť.
Jedným z takých receptov na chutný jarný koláčik je aj bublanina. šup-šup sa všetko zmieša v jednej miske, hop na plech a ešte aj sezónne ovocie, do rúry a hotovo! môže byť bublanina aj zdravá ?! jasné, že áno. dnes to bude recept na zdravú bublaninu a musím vám povedať, že je ozaj chutná. u nás sa po nej len tak zaprášilo. ešte, že som pár kúskov stihla ochrániť pre mojím mužom a odfotiť. (:

IMG_9308

budeme potrebovať: 

  • 4 vajíčka
  • 1 jablko
  • 1/3 hrnčeka hnedého cukru
  • 120g vlašských orechov
  • 70g ovsených vločiek
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 pl kokosového oleja
  • 1 pl kakaového prášku
  • ovocie podľa chuti a sezóny

jablko očistíme a postrúhame na jemno. Zmiešame spolu s vajíčkami a cukrom. ovsené vločky a orechy rozmixujeme/zomlieme. a pridáme aj s kokosovým olejom, kakaom a kypriacim práškom do zmesi. Vznikne nám trošku tuhšie cesto. to dáme na plech (20×30), nezabudneme na ovocie a pečieme pri 175°C približne 30 minút. necháme vychladnúť a koláčik je hotový !

IMG_9293IMG_9296

kéďže ja nemám mlinček, ani sekáčik ani nič podobné. všetky ingrediencie som naraz zmiešala v mixéri na smoothie, či krémové polievky a  fungovalo to rovnako skvele!

IMG_9299

IMG_9317IMG_9327IMG_9331

IMG_9306

IMG_9322

užívajte sezónu ovocia!

Eva

 

Reklamy