radosť jesť.

Apple pie.

túto jeseň som si urobila to-do list. jeden z bodov na zozname bolo upiecť jablkový koláčik.

0

Už niekoľko jablkových sezón sa chystám upiecť apple pie no nikdy som to neuskutočnila. Teraz prišiel ten správny čas. a k tomu ešte aj tieto roztomilé mini formy na koláčiky. ♥

Tohto roku máme jabĺk hojne a treba ich nejako spracovať. Apple pie je skvelý koláčik z krehkého cesta a šťavnatými jabĺčkami, ktorý určite zauchutí aj Vám.

budeme potrebovať:
krehké cesto:
125 g masla
250g múky na krehké cesto (funguje aj hladká múka)
150 ml ľadovej vody.

plnka:
4-5 jabĺk
100 g cukru (ak máte sladké jablká, cukru len trochu – aby boli karamelové)
1/2 ližičky mletej škorice.

postup:
v miske zmiešame vydličkou múku s maslom a postupne pridávame vodu tak, aby sme vytvorili cesto. Hotové cesto necháme oddychovať v chladničke.

Odporúčam túto múku. Je original na krehké cesto.

Zapneme rúru na 200°C. Očistíme a nakrájame jablká. Pridáme do nich cukor, škoricu a dobre premiešame, aby sa škorica dostala všade.

Vychladené cesto rozdelíme na 2 časti. Jednu o čosi väčšiu. Obe rozvaľkáme na okrúhlu placku cca 2-3mm hrubú. Väčšiu dáme do formy, tak aby okraje prečnievali.

Formu môžete, no nemusíte vymastiť. Je to na Vás. moje formy neboli vymastené
a hotový koláčik sa krásne dal oddeliť. (:

dáme jablkovú plnku a prikryjeme druhou časťou. Okraje zahneme.

Nezabudnime na vrchu urobiť diery, aby mala para kam unikať.
Pečieme 35-50 minút.

krásnu jablkovú sezónu majte!
a koláčik určite vyskúšajte!

Eva

Reklamy

2 myšlienky na “Apple pie.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s