radosť jesť.

Sladké hranolky.

Aká je vaša obľúbená zelenina ? Ktorú by ste boli ochoctní jesť do konca života ? (samozrejme na rôzne spôsoby) ja zemiaky. Zbožňujem ich takmer na všetky spôsoby a doknca je ich veľa druhov a hromada receptov na ne.

teraz to budú hranolky. sladké hranolky, áno dobre čítate. (: a áno budú so sladkých zemiakov a budú na sladko. Veľmi chutný recept a tak jesenný. ♥ škorica a tá oranžová farba spríjemnia váš jesenný obed či večeru a dokonale rozvoňajú váš domov. ♥

budeme potrebovať:
batáty
zemiakový škrob (1 pl na 1 zemiak)
škorica (1/3 čl na 1 zemiak)
olej (1pl na 1 zemiak)
hnedý cukor (1pl na 1 zemiak)

batáty očistíme od šupky a nakrájame na (približne) rovnako veľké hranolky. (ja mám ich šupku rada, tak som si ju tam nechala)

img_2783
dáme ich do sáčika so zemiakovým škrobom a dobre to pretrasieme v sáčku.
Obalené zemiaky dáme do sita a zbavíme sa nepotrebnúho škrobu. (zabudla som to urobiť, ale tak to má byť! – tak vy na to nezabudnite! :D)

Hranolky dáme späť do šáčika, pridáme olej, škoricu a cukor a znova dobre premiešame.

ochutené hranolky pokuladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 20 minút na 180°C. Po  prvých 20 minút hranolky otočíme na druhú stranu a opekáme ešte raz 20 minút (:

img_2800

podávame s gréckym jogurtom (: – nevyzerajú najkrajšie, ale sú ozaj veľmi chutné! ♥

img_2823img_2806

krásnu jeseň majte!

img_2819
Eva

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s